۱۳۹۴ اردیبهشت ۳, پنجشنبه

نگاهی پژوهش گرایانه در بهم ریختگی آیات قرآن .17


نگاهی پژوهش گرایانه در بهم ریختگی آیات قرآن
( و طبقه بندی آیات قرآن بر اساس موضوعات)

نوشتار سوم:

1- آیات وعده داشتن نهر آب و خوردن آب زلال و خنک و گوارا:

بقره(25)آل عمران(15- 136- 198) نساء(13- 57- 122) مائده(85) توبه(89- 100) اعراف(43) یونس(9) رعد(35) الحجر(45) نحل(31) کهف(31) ط (76) حج(14- 23) زمر(20) فرقان(10) دخان(52) محمد(12- 15) فتح(5- 17) الذریات(15) القمر(54) الانسان(6- 13) الواقعه(31) الرحمان(50 – 66) البروج(11) الغاشیه(12) البینیته(8) الحدید(12) مجادله(22) صف(12) المرسلات(41) تغابن(9) تحریم(8)=32 سوره و 42 آیه.

- بقره(25) باغها که نهرها در آن جاری است.
- آل عمران(15) باغهای بهشتی که برزیر درختان آن نهرها جاری است.
- اعراف(43) در بهشت به زیر قصرهایشان نهرها جاری است.
- محمد(15) نهرهایی از آب زلال و گوارا.
- الذریات(15) همه بر لب چشمه های آب غنوده اند.
- الواقعه(31) نهرهای روان آب زلال.
- الرحمان(50) از آن دو بهشت(دارالسلام دنیا- دارالنفاء آخرت) دو چشمه آب روان است.
- الرحمان(66) در آن دو بهشت آب گوارا می جوشد.
- الغاشیه(12)چشمه های آب زلال و گوارا جاری است.
- مجادله(22)نهر های مصفا زیر درختانش جاری است.
- المرسلات(41) افراد با تقوا در سایه درختان بهشت و طرف نهرها جاری متنعمند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم آدمیان محصول شرایط اجتماعی خویش می باشند. زندگی در کویر به انسان کویرنشین قناعت و صرفه جویی در آب را می آموزد و زندگی در ساحل دریا شنا نمودن و ماهیگیری را به آدمی یاد میدهد. آیین حزب سیاسی اسلام در دل صحرای خشک و سوزان عربستان که فاقد هر نوع مدنیتی بودند شکل و پا گرفت و در خارج از مرزهای شبه جزیره عربستان و در تقابل با فرهنگهای کهن تبدیل به دین و آیین دینی گردید.
وجود 32 سوره و 42 آیه در تایید و تاکید آب زلال و خنک و نهر آب و درخت و سایه ناشی از نبود و کمبود آب و گرمای مفرط داخل صحرای عربستان بوده است.
بالاترین اجر و پاداشی که هر عرب مجاهد به اصطلاح مومنی را با سرعت و شتاب هر چه تمام تر به این بهشت خیالی پر از آب هدایت می نمود همان جهاد و قتال در راه الله و گسترش آن اتحاد دینی لازم برای اهداف سیاسی و متحد شدن اعراب بود. به نمونه ی از این اعمال پر از صواب و پاداش نگاه می کنیم تا ببینیم چه کسانی محقق برای رفتن به این باغهای بهشتی که به زیرش نهرها جاری است، می باشند.

- محمد(آیه 4) چون شما مومنان در میدان جنگ با کافران روبرو شوید باید آنها را گردن بزنید تا آنگاه که از خونریزی بسیار دشمن را از پا در آورید.پس اسیران جنگ را محکم ببند کشید که بعدا آنها را آزاد یا فدا گیرید.

این تمام شرح کار و وظیفه دینی یک مجاهد سلحشور اسلام است که برای دسترسی به باغها که نهرها در زیرش جاری است فقط باید در مقابله با کافران(همان همشهری و هم قبیله پیشین و دوستان دیروز که هنوز تشهد را به زبان نیاورده اند) گردن ناقابل آنان را طوری بزند که از خونریزی بسیار از پا به در آیند!!!

آن نگاه گروهی از نو اندیشان مسلمان و اسلامگرایان تحصیلکرده دانشگاهای غرب که با مدنیت جدید بشر قرن 21 آشنایند در پی دریافت معنوی به اصطلاح ذات گرایانه از اسلام بوده و بشدت در صدد تاریخ زدایی از تاریخ پر از خون و استبداد اسلامی 1400 سال گذشته را دارند و به قول خودشان به مغز گردو توجه می کنند نه به پوست آن!

از این همه تاکید بر آب زلال و خنک و گوارا که باید برای دسترسی به آن کافران(همسایه- برادر- همشهری- هم قبیله ای و هر دگراندیشی ) را گردن بزنند تا از خونریزی بسیار از پا در بیایند چه توجیه معنوی و روحانی می خواهند در بیاورند خود یک معما و پرسش بزرگیست؟
آیا این حجم گسترده آیات آب زلال و خنک و درختان که زیرش نهرها جاری است دارای مفهوم و معنای دیگری بجز آب است؟
یا مثل آیات محکم و متشابه و یا آیات شان نزول دار و آیات ناسخ و منسوخ، ما مسلمانان باید 1400 سال دیگر افسار امور اجتماعی- سیاسی خود را به دست طایفه ملا- شیخ و آخوند نادان داده تا این به اصطلاح علما از کلمه"آب"برایمان معنا و مفهوم روحانی- معنوی در بیاورند؟

آیا در این عصر و دوره مدرنیته ما مسلمانان که همگی از داشتن آب لوله کشی و داشتن یخچال و انواع کولر آبی و گازی بهره مند می باشیم و معتقد به حل اختلافات خود از طریق گفت و شنود هستیم ، این مجموعه آیات آب زلال و خنک فوق را باید الهی و بر گرفته از آسمان بدانیم؟
اگر پذیرفته شود که این کلام رهبر اسلام است که از ذهن متعهد او برای اتحاد اقوام اعراب و داشتن دولت مرکزی و ایجاد نظم و قانون بر می آید و بر گرفته از شرایط سیاسی- اجتماعی زمان و مکان خود می باشد قضیه قابل درک و فهم میگردد. ولی آیا انتساب این قبیل بیانات به خالق کهکشانهای موازی که کهکشان راه شیری با میلیاردها ستاره و سیاره فقط عضو بسیار کوچکی از آن مجموعه بوده و منظومه شمسی و سایر سیارات و کره زمین هم هیچ نقش و تاثیری در کل شکل گیری و عملکرد جهان گیتی ندارند، ناشی از نبود دید و بینش واقع گرایانه و توام با جهل و خرافه اندیشی نیستند؟

ادامه دارد...

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر